VIDEO: Doonaul uppunud turismilaev tõsteti pinnale

Copy
Õnnetusse sattunud laeva pinnale tõstmine.
Õnnetusse sattunud laeva pinnale tõstmine. Foto: Marton Monus / EPA / SCANPIX

Päästemeeskonnad alustasid täna varahommikul Ungari pealinnas Budapestis operatsiooniga, et tõsta jõepõhjast üles eelmisel kuul õnnetuse tagajärjel põhja läinud turismilaev.

Doonau jõel toimunud laevaõnnetuses kaotas elu 26 lõunakorealasest turisti ning kaks ungarlasest meeskonnaliiget. Täna hommikul tõid tuukrid vrakist välja neli surnukeha, mis tähendab, et leidmata on veel neli inimest. Operatsiooni juhtiva Ungari eriüksuse teatel leiti teiste hulgas ka kapteni surnukeha. 

Laev Hableány läks põhja pärast kokkupõrget kruiisilaevaga. Õnnetus leidis aset 29. mail, mil mõlemad laevad olid parasjagu silla alt läbi sõitmas. Ühel hetkel keeras Hableány suuremale alusele ette ning vajus kokkupõrke järel kõigest mõne sekundiga vee alla. Tegu oli viimase poole sajandi kõige tõsisema õnnetusega Doonau jõel. Kahtlustatavana on vahi alla võetud kruiisilaeva ukrainlasest kapten.

Hableány ülestõstmiseks tuli korraldada keeruline operatsioon, mida juhib Ungari eriüksus. Selleks kinnitasid tuukrid laeva alla neli rihma ning kohale toodi ujuvkraana. Tegu on aeglase protsessiga, sest laev oli 70 aastat vana ning raske oli hinnata seda, kui palju laeva konstruktsioon õnnetuse käigus vigastada sai.

Foto: Zoltan Mathe / EPA / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles