Sakslasest matkaja kakles Rumeenias karuga (1)

Copy
Andi Bauer pärast rünnakut.
Andi Bauer pärast rünnakut. Foto: Lara Booth /SWNS.COM / Scanpix

26-aastane sakslasest matkaja kohtus Rumeenias Karpaatides matkates täiskasvanud karu ja kahe karupojaga ning pidi oma elu eest karuga käsivõitlust pidama, kirjutab Deutsche Welle.

Berliinis elav doktorant Andi Bauer oli Rumeenias viiepäevasel matkal koos oma britist tüdruksõbra Lara Boothiga. Karpaatides elab mitu tuhat pruunkaru, kuid Baueri sõnul märkas ta loomi alles siis, kui seisis vaid sammu kaugusel täiskasvanud karust ja tema kahest pojast.

Andi Bauer ja Lara Booth matkamas. 
Andi Bauer ja Lara Booth matkamas. Foto: Lara Booth /SWNS.COM / Scanpix

«Ma olin küljega karu suunas. Kui ma nägin teda enda poole hüppamas, polnud mul lihtsalt aega mõelda selle peale, mida teha,» ütles Bauer SWNSile.

«Ta hammustas mu jalga, hoidis sellest kinni, lohistas mind ja loopis mind ringi. Ma karjusin appi, aga kellelgi poleks olnud võimalik midagi teha.»

Rünnaku hetkel oli Baueri tüdruksõber temast umbes kuue meetri kaugusel. Naine ütles, et kangestus hirmust ja karjus terve rünnaku aja. «Siis tuli mul meelde, et rünnaku korral tuleb karu silma pihta lüüa. Karjusin talle seda, karu pööras ringi ja jättis ta rahule. Andil vedas, et ta elus on,» ütles Booth.

Pruunkaru.
Pruunkaru. Foto: AGAMI/J. Peltomaeki / imago images / blickwinkel / Scanpix

Baueri sõnul oli ta šokis ega tundnud sel hetkel valu. «Karu lasi minust lahti pärast seda, kui Lara ütles mulle, et teda tuleb näkku lüüa. Ma lõin teda. Siis läks ta minema,» ütles ta ajalehele Mirror. Rünnaku tagajärjel murdus Baueri jalg kolmest kohast.

Booth sidus Baueri haava sokipaari kasutades kinni. Õnnelikul kombel õnnestus tal viimaks leida ka mobiililevi ning abi kutsuda. Bauer viidi helikopteriga Rumeenia haiglasse, hiljem toimetati ta juba Saksamaale, kus teda siiani ravitakse.

Booth tunnistas, et paar ignoreeris neile ühe kohaliku poolt edastatud hoiatust sealsetes mägedes matkamise kohta. Naine oli enda sõnul karude ja pantrite kohta lugenud, kuid mees oli teda veennud, et karutõrje pipragaasi pole mõtet kaasa võtta.

Andi Bauer Rumeenia haiglas.
Andi Bauer Rumeenia haiglas. Foto: Lara Booth /SWNS.COM / Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles