Iisrael teatas Gaza ranniku kalastusala sulgemisest

Copy
Gaza rannikuala.
Gaza rannikuala. Foto: Hatem Moussa / AP

Iisraeli valitsus teatas kolmapäeva hilisõhtul, et sulgeb Gaza ranniku kalastusala vastuseks enklaavist taaskord lennutatud süüteõhupallidele.

"Kuna süüteõhupallide lennutamine Gaza sektorist Iisraeli suunas jätkub, siis otsustasime määramata ajaks sulgeda ligipääsu ranniku kalastusalale," edastati kaitseministeeriumi avalduses.

Iisrael karmistas juba möödunud nädalal Palestiinast lennutatud süüteõhupallide tõttu kalastuspiiranguid Gaza rannikul. Kalapüügiks lubatud ala kärbiti eelmisel kolmapäeval 10 meremiilile varasemalt 15 meremiililt.

Iisraeli tuletõrjeteenistuse teatel on õhupallid süüdanud mitmeid põlenguid.

Gaza palestiinlased lennutavad üle piiri Iisraeli territooriumile õhupalle ja tuulelohesid, mille külge on kinnitatud süütepommid. Alla kukkudes võivad need süüdata piiriäärsetel põllumaadel ulatuslikud tulekahjud.

Palestiina välisminister ärgitas esmaspäeval kehtestama sanktsioone Iisraelile, kui see hakkab okupeeritud Läänekallast annekteerima.

Riyad al-Maliki kahtles ka, kas Iisrael on "püha lehm", keda keegi ei julge puudutada.

Ta ütles seda Poolas ajakirjanikele pärast seda, kui USA suursaadik David Friedman kommenteeris pühapäeval, et Iisraelil on õigus annekteerida vähemalt osa 1967. aastal hõivatud territooriumist. 

Gaza äärmuslased tulistasid maikuus sadu rakette Iisraeli, mis vastas omakorda kümnete õhulöökidega enklaavile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles