Hiina korraldas Hongkongi protesti ajal Telegramile küberrünnaku

Copy
Hongkongi tänavad pärast massimeeleavaldusi.
Hongkongi tänavad pärast massimeeleavaldusi. Foto: ANTHONY WALLACE / AFP / SCANPIX

Krüpteeritud sõnumirakendus Telegram teatas täna, et langes Hongkongi massimeeleavalduste ajal Hiinast lähtunud võimsa küberrünnaku ohvriks.

Rünnak aeglustas rakenduse tööd, kuid ei seadnud ohtu kasutajate andmeid. Rünnak tehti eile, kui mitukümmend tuhat inimest piiras ümber Hongkongi valitsuse peakontori, et avaldada meelt uue väljaandmisseaduse vastu.

Politsei ajas meeleavaldajad laiali pisargaasi, pipragaasi ja kummikuulidega. Täna rahvas uuesti ei kogunenud ja seaduse üle peetud debatt lükati edasi.

Telegrami tegevjuht Pavel Durov säutsus, et suurem osa ründajate IP-aadressidest olid Hiinast.

«Ajalooliselt on kõik riikliku mastaabiga rünnakud, mida me kogenud oleme, langenud kokku protestidega Hongkongis,» märkis Durov. «See juhtum ei olnud erand.»

Aktivistid Hongkongis ja Hiinas kasutavad Telegrami meeleavalduste korraldamiseks, lootes, et selle krüpteeritud sõnumivahetus aitab neil vältida Hiina valitsuse nuhkimist.

Telegram on Mandri-Hiinas blokeeritud, kuid kasutajad saavad sellele ligi tarkvaraga, mis läheb mööda Hiina Suurest Tulemüürist, mis blokeerib ka veebilehti alates Facebookist kuni New York Timesini.

Telegrami teatel oli rünnaku eesmärk koormata üle selle serverid, et rakendus sisuliselt kasutuks muuta.

Eile õhtuks oli süsteem stabiliseerunud, teatas Telegram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles