Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders lahkub juuni lõpus ametist (1)

Copy
Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders.
Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

Valge Maja pressiesindaja Sarah Sanders lahkub juuni lõpus ametist, teatas president Donald Trump neljapäeval.

«Pärast kolme ja poolt aastat lahkub meie võrratu Sarah Huckabee Sanders kuu lõpus Valgest Majast ning läheb tagasi oma koduosariiki, suursugusesse Arkansas'sse,» teatas Trump Twitteris. Ta loodab, et Sanders kandideerib Arkansas' kuberneriks.

President talle mantlipärijat esialgu ei nimetanud.

Sanders on Trumpi üks lähimaid ja usaldatumaid Valge Maja abisid ning üks vähestest, kes on temaga 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniast saati senini töötamist jätkanud.

Samas on tema suhe Valge Maja tegemisi kajastavate ajakirjanikega olnud sõjakas. Arvatakse, et tema on vastutav regulaarsete Valge Maja pressibriifingute allakäigu eest. Varasemate presidentide ajal olid need sisuliselt omaette institutsioon.

Viimati astus ta pressibriifingul poodiumile ajakirjanike küsimusi vastama 11. märtsil. Selle asemel suhtleb ta ajakirjanikega enamjaolt presidendi lemmiktelekanali Fox News vahendusel ning annab ajakirjanikele vaid lühikesi, mitteametlikke briife.

Sandersi ametiaega on varjutanud ka küsimused valitsuse ja tema enda usutavusest. Teda on süüdistatud reporteritele valetamises, kuid ta ise eitab seda.

Kuigi Sandersi maine oli ajakirjanike seas kehv, siis valitsusest polnud tema peatse lahkumise kohta signaale tulnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles