Kaks Vene dessantalust liikusid Mustalt merelt Vahemerre

BNS
Copy
Tsezar Kunikov läbimas Bosporuse väina.
Tsezar Kunikov läbimas Bosporuse väina. Foto: SCANPIX

Kaks Vene mereväe dessantlaeva Tsezar Kunikov ja Azov liikusid neljapäeval Mustalt merel Vahemerre, teatasid kohalikud seirerühmad, kes avaldasid fotosid, kuidas need alused läbisid Bosporuse väina.

Istanbuli portaalide andmeil suunduvad Novorossiiskist väljunud Musta mere laevastiku laevad Süüria Tartusi sadamasse, kus asub Vene sõjalaevastiku materiaal-tehnilise varustamise baas. Seejuures märgitakse, et süvise järgi otsustades olid laevad raskes lastis.

Lääne monitooringurühmade andmeil on viimase kolme nädala jooksul Süüria Hmeimimi lennuväebaasi  teinud üle 14 lennu Vene rasked transpordilennukid An-124 Ruslan ning lisaks veel mõned lennud Il-76-d.

Välismeedia andmeil osalevad dessantlaevad ning mereväe abilaevad operatsioonis «Süüria ekspress», mis kujutab endas veoste tarnimist Hmeimi õhujõudude baasis paiknevale Vene lennuväerühmale, Tartusis asuvale materiaal-tehnilise varustamise baasile ja Süüria valitsusvägedele.

Vene kaitseministeerium teatas neljapäeval, et Vene sõjalennukid andsid Türgi palvel õhulöögi Idlibis paiknevate mässuliste positsioonidele, kes olid tulistanud Türgi sõdurite vaatlusposte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles