Barnier: May lepe on ainus võimalus korrapäraseks Brexitiks (1)

Copy
EL-i Brexiti pealäbirääkija Michel Barnier.
EL-i Brexiti pealäbirääkija Michel Barnier. Foto: Reuters/ScanPix

Briti peaministri Theresa May läbi räägitud Brexiti-lepe on ainus võimalus Ühendkuningriigi korrapäraseks lahkumiseks Euroopa Liidust, ütles täna bloki pealäbirääkija Michel Barnier.

«Ma kordan rahulikult, et kui Ühendkuningriik tahab endiselt lahkuda Euroopa Liidust, siis laual olev lepe on korrapäraseks lahkumiseks ainus võimalik,» märkis Barnier. 

«Seal me praegu oleme, ootame Briti uue peaministri nimetamist Londonis ning mida see meile ütleb. See on see, mis loeb,» lausus Barnier Euroopa ja Aafrika senaatorite kohtumisel Pariisis, kus osales ka Briti lordidekoja spiiker Norman Fowler. 

2016. aasta Brexiti kampaania üks juhtifiguure Boris Johnson võitis neljapäeval ülekaalukalt Konservatiivse Partei esimehe valimiste esimese vooru. 

Johnson, kes soovib EL-iga paremaid lahkumistingimusi läbi rääkida, on tõotanud Ühendkuningriigi ühendusest igal juhul 31. oktoobriks välja viia, kas siis leppega või ilma. Seda hoolimata hoiatustest ränkade majanduslike tagajärgede eest, kui Suurbritannia kukub EL-ist välja leppeta. 

Ta kogus juhivalimiste esimeses voorus üle kahe korra enam tooridest seadusandjate hääli kui tema lähikonkurendid. Uus erakonna liider ja ühtlasi peaminister selgub juulis.

Barnier kordas oma seisukohta, et Brexit on kaotus mõlemale poolele, kuid rõhutas, et Brüssel peab austama Briti 2016. aasta referendumi tulemusi, minimeerides seejuures «hulgalisi tagajärgi».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles