Trump: loomulikult ütlen FBI-le, kui mulle välismaalt laimu pakutakse

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

USA president Donald Trump ütles täna, et loomulikult läheb ta Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) või justiitsministri juurde, kui mõni välisriik talle valimiste eel vastase kohta laimavaid andmeid pakub.

Varem on president öelnud, et ei kavatse sellises olukorras õiguskaitseorganitega ühendust võtta.

Trump ütles täna saates «Fox & Friends», et uurib loomulikult saadud infot ja otsustab selle põhjal, kas see on sobiv või mitte. «Loomulikult annad selle FBI-le või teatad justiitsministrile või midagi taolist,» lisas ta.

Nädala algul ütles president ABC-le, et kaaluks välisriigilt informatsiooni vastuvõtmist ega pruugiks õiguskaitseametitega ühendust võtta.

Avaldus vihastas demokraate, kelle sõnul tuletab see meelde Venemaa sekkumise 2016. aasta presidendivalimistesse. 

Kolmapäeva hilisõhtul telekanali ABC News eetrisse läinud usutluses küsis ajakirjanik Trumpilt, kas ta võtaks vastu sellist mustavat materjali, nagu Venemaa käsilased tema kampaaniameeskonnale 2016. aastal Hillary Clintoni kohta pakkusid.

«Ma arvan, et tahaksin seda kuulda. Kuulamises pole midagi valet,» vastas Trump. Ta lisas, et ta võtaks FBI-iga ühendust «võibolla» vaid siis, kui ta arvab, et «midagi oli valesti».

Kui ABC ajakirjanik George Stephanopoulos tõi välja FBI juhi Christopher Wray hiljutise sõnavõtu, et igast välisriigi sekkumisest USA valimistesse tuleks teatada, vastas Trump: «FBI juht eksib.»

Kongressi esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi ütles, et Trump ei erista õiget valest ja presidendi suhtumine peaks kõigis ameeriklastes õõva tekitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles