Tankeriplahvatuste järel käib hoogne süü veeretamine (2)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Ameerika Ühendriikide sõjaväe avaldatud pildil on väidetavalt näha plahvatusest tekkinud purustus laeva kerel (vasakul) ja arvatav lõhkemata jäänud miin (paremal).
Ameerika Ühendriikide sõjaväe avaldatud pildil on väidetavalt näha plahvatusest tekkinud purustus laeva kerel (vasakul) ja arvatav lõhkemata jäänud miin (paremal). Foto: HO/AFP/Scanpix

Üleeile Omaani lahel kahe tankeri pardal toimunud plahvatuste järel veeretavad Iraan ja Ameerika Ühendriigid omavahel süüd. Viimane on seisukohal, et Iraan paigaldas alustele magnetmiinid, mida tõestab väidetavalt eile Ühendriikide sõjaväe avaldatud video. Teheran aga peab rünnakut Ühendriikide sabotaažiks.

Kaks teineteisest kümne meremiili kaugusel asuvat laeva olid teel Omaani lahest Aasia poole, kui üleeile varahommikul toimusid nende pardal seni kinnitamata põhjustel plahvatused. Tegemist oli Jaapani ja Norra firmadele kuulunud alustega, mis asusid plahvatuste hetkel umbes 25 meremiili kaugusel Iraani lõunarannikust. Laevade meeskonnaliikmed pääsesid vigastusteta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles