USA presidendiks pürgiv gei loodab Valges Majas kodu luua

Copy
USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Pete Buttigieg..
USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Pete Buttigieg.. Foto: AFP/SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaadiks pürgiv Pete Buttigieg avaldas lootust, et valituks saades avaneb tal võimalus koos abikaasa Chasten Glezmaniga Valges Majas kodu luua.

«Ma ei näe põhjust, miks mitte,» ütles esimese avaliku geina USA presidendiks kandideeriv Buttigieg vastuseks CNN-i küsimusele.

«Ma arvan, et see oleks esimene kord, kui esimene paar saab lapsed. Aga loomulikult on see asi, mida ma arutaksin enne Chasteniga, kui hakkan seda televisioonis põhjalikult lahkama,» lisas ta.

37-aastane Afganistani sõja veteran Buttigieg ja tema õpetajast abikaasa Chasten tähistasid pühapäeval esimest pulma-aastapäeva.

Buttigieg on alates 2012. aastast Indiana osariigis asuva South Bendi linnapea. Ta tuli geina avalikkuse ette nelja aasta eest ja teatas 2017. aasta detsembris kihlumisest Chasten Glezmaniga.

Nad abiellusid 2018. aasta 16. juunil.

Buttigieg on öelnud, et tahaks peret, kuid presidendiks kandideerimise tõttu peab see ootama.

Harvardi lõpetanud 37-aastane Buttigieg oli demokraatide valimiskarussellile astudes peaaegu tundmatu, kuid nüüdseks on temast saanud üks jälgitumaid kandidaate. CBS küsitluses on ta viiendal kohal.

Üks Fox Newsi küsitlus näitas koguni, et tema toetus oleks president Donald Trumpi omast ühe protsendipunkti võrra suurem, kui valimised oleksid täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles