Kodutu inglane röövis vanglasse pääsemiseks banaaniga panka (1)

Copy
Banaan.
Banaan. Foto: Serhii Kucher / PantherMedia / Scanpix

Hiljuti oma korterist tänavale tõstetud Inglise mees otsustas kodutuks jäämise vältimisest röövida panka ja tagada endale nii pääs vangla katuse alla – pangatöötajaid banaaniga ähvardades õnnestuski tal kätte saada üle tuhande naela ning kohus mõistis ta teo eest 14 kuuks vangi.

Laurence James Vonderdell suundus tänavu märtsis esmalt Inglismaa lõunarannikul asuva Bournemouthi linna ühte Nationwide’i harukontorisse, kuid kuna seal oli liiga palju rahvast, liikus ta edasi Barclaysi esindusse, selgus linna kohtus peetud istungil.

Pangas haaras mees kätte kilekotiga kaetud banaani ning karjus: «See on rööv, andke mulle raha!»

Pangateller andiski talle 20-naelastes rahatähtedes kokku 1200 naela ning mees kõndis seejärel esimese ettejuhtuva politseiniku juurde, öeldes, et ta sooritas relvastatud röövi ning tahab, et ta vahistataks. Politseinik olla käskinud tal aga minna politseijaoskonda.

Nii kõndiski mees raha täis kotiga rohkem kui kolm kilomeetrit Bournemouthi politseijaoskonda, kus ta lõpuks kinni peeti.

Vonderdelli kaitsja Anne-Marie Garvie toonitas kohtus, et mees ei soovinud kedagi vigastada ning sooritas kuriteo vaid selleks, et tal oleks elamiskoht. Ka polnud tal mingit kavatsust röövitud raha kasutada.

Bournemouthi politsei uurija Andy Hale jäi siiski seisukohale, et see pole piisav Vonderdelli karistuseta jätmiseks. «Isegi kui süüdistatav andis end ise varsti pärast vahejuhtumite politsei kätte ning raha saadi tagasi, oli see ikkagi tellerile väga stressirohke kogemus,» selgitas ta.

Kuigi banaani kasutamine relvana on ebatavaline, pole see siiski ainus juhtum, kui viimastel kuudel on puuvili läinud röövis käiku survevahendina. Iisraelis on esitatud süüdistus mehele, kes röövis hiljuti panka, ähvardades töötajaid väidetavalt granaadiga, mis osutus tegelikult mustaks värvitud avokaadoks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles