Sarkozyl ei läinud korda katse kohtuprotsessi vältida

Copy
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy.
Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy. Foto: Grigory Sysoev / Sputnik / Scanpix

Prantsuse ekspresidendil Nicolas Sarkozyl ei läinud korda katse vältida korruptsioonisüüdistustega kohtu alla minemist ja tema kohtuprotsess algab ilmselt lähikuudel, ütles asjaga tuttav allikas täna AFP-le.

Prantsuse kassatsioonikohus otsustas eile, et Sarkozy, tema advokaadi Thierry Herzogi ja endise kohtuniku Gilber Aziberti kohtuasi on õigustatud.

See tähendab nüüd, et nad lähevad kohtu alla, ütlesid asjaga tuttav allikas ja üks kaitseadvokaatidest. Sarkozy advokaadid ei ole seda veel kommenteerinud.

Mõjuvõimuga kaubitsemise juhtumi keskmes on Herzogi ja Aziberti vestlused, mida kuulasid pealt uurijad, kes uurisid väiteid, et Sarkozy sai 2007. aasta presidendikampaania ajal ebaseaduslikke makseid L'Oreali pärijannalt Liliane Bettencourt'ilt.

Uurijad kahtlustavad, et Sarkozy ja tema advokaadid proovisid hankida teavet uurimise arengute kohta, seejuures pakkus Sarkozy Azibertile head tööd Monacos.

Uurimise käigus selgus ka, et Sarkozy ja Herzog suhtlesid tihti läbi valenimedega hangitud telefonide. Sarkozy kasutas nime «Paul Bismuth».

Sarkozy vabastati Bettencourt'iga seotud süüdistustest 2013. aastal ja ta on arutlenud, et kuna Azibert ka kunagi Monacos tööd ei saanud, ei peaks ta kohtu alla minema.

Prokurörid leiavad aga, et tehing jäi katki, sest Sarkozy ja tema advokaadid said teada, et neid kuulatakse pealt.

Eelmisel kuul lükkas kohus tagasi ka tema taotluse tühistada teine kohtuasi, mis puudutab ebaseaduslikku rahastust 2012. aasta valimistel.

Prokurörid väidavad, et Sarkozy kulutas valimiskampaanias 43 miljonit eurot, ehk pea kaks korda enam kui lubatud 22,5 miljonit eurot, kasutades selleks võltsarveid.

Sarkozy on seda eitanud ja väitnud, et ei olnud teadlik pettusest, mille korraldasid suhtekorraldusfirma Bygmalion juhid, kes on samuti kohtuga silmitsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles