Majanduskriis rõõmustab Läti kaitseväge

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseväelased paraadil.
Läti kaitseväelased paraadil. Foto: Reuters / Scanpix

Seni kaitseväelaseks saajate puudusega hädas olnud Läti armeele on tänu majanduskriisile kätte jõudnud hea aeg, nüüd on soovijaid rohkem kui kohti.

Kui seni ei suutnud Läti kaitsevägi soovijate puuduse tõttu kaitseväelaste kohti komplekteerida ja mõnes väeosas oli täitamata iga kolmas koht, siis nüüd on soovijaid rohkem kui kohti, kirjutab Telegraf.

Eelmise aasta teisel poolel kasvas armeesse tulijate sooviavalduste arv 60 protsenti võrreldes 2007. aasta sama perioodiga, rääkis Läti kaitsejõudude värbamiskeskuse Valerian Supe.

«Avalduste laekumine algas eelmise aasta augustist,» rääkis ta ja lisas, nüüd on neil suured järjekorrad. Praegu on ootenimekirjas 250 inimest, kes ootavad vabanevat kohta. «Praegu me enam ei saada soovijaid meditsiinilisse kontrolli, vaid lihtsalt võtame avaldusi vastu,» rääkis ta.

Noorsõdur teenib Läti kaitseväes u 500 latti (ligi 11 132 Eesti krooni).

Loe samal teemal «Ajateenistuse olematu populaarsus tõi Lätile kutselise sõjaväe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles