Ukraina eriüksuslased pidid viie militsionääri kinni võtmiseks kasutama relva

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: SCANPIX

Kiievis võtsid Ukraina julgeolekuteenistuse eriüksuse Alfa agendid kinni viis miilitsatöötajat, kes kinnipidamisel avaldasid relvastatud vastupanu.

Informatsiooni haavatutest pole, vahendas portaal ЛiгаБiзнесIнформ.

Kõik kinnipeetud töötavad Dneprovski rajooni siseasjade osakonnas. Militsionääride seas olid ka sama osakonna ülem ja tema asetäitja operatiivtöö alal.

Miilitsatöötajaid kahtlustatakse piinamisvõtete kasutamises töö ajal. Prokuratuur on algatanud juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab «korduvat piinamist või selle läbiviimist eelneva kokkuleppe järgi grupi isikute poolt».

Siseministeeriumi esindaja Vladimir Polištšuk rääkis ajalehele Segondja, et sisejulgeolekul tekkis miilitsatöötajate tegevuse vastu huvi aasta tagasi.

Tookord võeti Kiievi kinni kolm inimest, keda kahtlustati sülearvuti varguses. Mingi aja veetsid mehed Dneprovski siseasjade osakonnas, seejärel toimetati nad uurimisisolaatorisse. Samal ajal märgati, et ühel kinnipeetul on käeluu katki.

«Velsker märkas, et ühe mehe käsi on kipsis ja tundis huvi, kus ta oma käe katki tegi. Asjasse sekkus sisejulgeolekuteenistus, kes tegi kindlaks, et Dneprovski siseasjade osakonnas oli kõnealuse kodaniku suhtes kasutatud keelatud võtteid,» selgitas Polištšuk.

Viisiku käitumise vastu algatati kriminaalasi, mis puudutas ametivolituste kuritervitamist, juba selle aasta märtsis.

Seda, miks miilitsatöötajad alles nüüd kinni võeti, ministeeriumi esindaja ei täpsustanud.

Miilitsa anonüümne allikas rääkis ajalehele, et meestel kadus hirm ära. «Nad arvasid, et piinavad inimesi, parandavad statistilisi näitajad ning nende endiga ei juhtu midagi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles