Hongkongi meeleavaldustel vahistatud inimeste saatus pole kindel

Copy
Politseinikud lukustavad politsei peakorteri värava, et takistada meeleavaldajatel sisse tormamist.
Politseinikud lukustavad politsei peakorteri värava, et takistada meeleavaldajatel sisse tormamist. Foto: ANN WANG / REUTERS

Võit Hongkongi väljasaatmiseelnõu üle ei tulnud ohvrita. Meeleavaldustel arreteeritud 24 inimese saatus on ebakindel. Valitsus on teatanud, et neile meeleavaldajatele, kes esirindel politseinike ründasid, ei tohiks armu anda.

Kokku arreteeriti 32 inimest, kuid kaheksal korral on süüdistused tagasi võetud. Süüdistuste kohta täpsustusi ei ole antud.

Vahistamised on mitmeid meeleavaldajaid veel enam vihale ajanud ning nad nõuavad, et valitsus vabastaks protestijad. Lisaks nõuavad nad, et valitsus lõpetaks meeleavalduste mässuks kutsumise.

Meeleavaldajad kogunesid ka täna Hiina politsei peakontori ette. «Politsei ründas meie lapsi pipragaasi ja kummikuulidega,» hõikasid mõned.

Hongkongi valitsusjuht Carria Lam vabandas väljasaatmiseelnõu põhjustatud segaduse pärast ja ütles, et kuulis rahva soove.

Meeleavaldustel arreteeritud Jason Chan ütles, et valitsuse vabandusest ei piisa. Ta märkis: «Kui enamus inimesi on rahulikud meeleavaldajad, siis miks kasutatakse nende vastu jõudu?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles