Hispaania grupivägistajad mõisteti 15 aastaks vangi

Copy
Meeleavaldajad Hispaania kohtu ees, nõudmas 18-aastast tüdrukut vägistanud meestele raskemat karistust
Meeleavaldajad Hispaania kohtu ees, nõudmas 18-aastast tüdrukut vägistanud meestele raskemat karistust Foto: HEINO KALIS / REUTERS / Scanpix

Hispaania ülemkohus mõistis 2016. aastal 18-aastase neiu vägistanud mehed 15 aastaks vangi. Meeste varasem seksuaalse väärkohtlemise süüdistus muudeti vägistamise süüdistuseks.

Prokuratuur tõestas ülemkohtule, et mehed kasutasid ähvardamist ja vägivalda, et seksuaalkuritegu läbi viia ning seetõttu määrati meestele vägistamise süüdistus. Algselt määrati meestele seksuaalse väärkohtlemise eest üheksa aasta pikkused vangistused.

Juhtum leidis aset 2016. aastal Pamplona linnas. Linnatänavatel peeti traditsioonilist San Fermini härjajooksu. Viis meest vedasid 18-aastase neiu majade vahele ning vägistasid teda. Mõned meestest filmisid akti telefoniga. Neiult varastati ka telefon.

Esialgne kohtuotsus tekitas inimestes suurt pahameelt ning sütitas laialdased meeleavaldused Hispaania tänavatel. Meeleavaldajad ei suutnud uskuda, et soovimatu vahekord viie mehega ei olnud kohtu arvates vägistamine.

«Süüalused tahavad meid uskuma panna, et 18-aastane tüdruk nõustus pärast paarikümneminutilist vestlust täiesti võõraste meestega grupiseksiga, mille käigus ei kasutatud kaitsevahendeid,» on öelnud prokurör Elena Sarasate.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles