Trump: Iraani pommitamisega ei ole kiiret (2)

Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump märkis täna, et Iraani pommitamisega ei ole kiiret; presidendi sõnul olid Ühendriikide väed valmis seda tegema, kuid tema otsustas rünnaku viimasel hetkel ohvrite vältimiseks ära jätta. 

«Mul ei ole kiiret,» kirjutas Trump terves reas säutsudes, kirjeldades oma mõtteprotsessi eile õhtul, kui ta esmalt olevat kiitnud heaks, seejärel loobunud õhulöökidest Iraani sihtmärkide vastu.

«Kümme minuti enne õhulööke ma peatasin need,» märkis president, selgitades, et kindrali sõnul oleks see tähendanud Iraani poolel 150 hukkunut, ning tema pidas seetõttu sellist rünnakut ebaproportsionaalseks. 

Õhlööke «käputäiele Iraani sihtmärkidele, nagu radarid ja raketipatareid» plaaniti vastuseks Ühendriikide luuredrooni Global Hawk allatulistamisele, kirjutas New York Times. 

Teherani väitel tulistati droon alla Iraani õhuruumis, Ühendriikide andmeil oli see 34 kilomeetri kaugusel Iraani rannikust. 

Trump hoiatas eile, et Iraan tegi drooni alla tulistades suure vea, kuid möönis hiljem, et seda võidi teha eksikombel. 

«Mul on raske uskuda, et see oli sihipärane... Mul on tunne, et see oli viga, mida tegi keegi, kes ei pidanuks seda tegema,» ütles Trump Valges Majas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles