Trump: ma ei soovi hävingut toovat sõda Iraaniga

BNS
Copy
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Zumapress/Scanpix

USA president Donald Trump kinnitas telekanalile NBC, et soovib vältida sõda Iraaniga ning teeb Teheranile ettepaneku läbirääkimisteks. 

Presidendi sõnul tähendaks sõda seninägematut hävingut. «Kuid ma ei taha seda,» ütles ta usutluses, millest katkeid NBC täna oma saidil avaldas.

Trump kinnitas, et tal ei ole Teheranile kõnelusteks eeltingimusi, ja lisas: «Teil ei saa olla tuumarelva. Ja kui soovite sellest rääkida -- palun väga. Vastasel juhul tuleb teil elada katkise majandusega veel pikka aega.»

President kõneles veel ka otsustusprotsessist, mis viis ta neljapäeva õhtul Iraani-vastaste õhulöökide peatamiseni. Trumpi sõnul ei olnud ta veel lõplikku heakskiitu andnud ning ükski lennuk ei olnud veel õhku tõusnud. 

Küsimusele, kas lennukid olid õhus, vastas president: «Ei, aga nad oleksid üsna pea olnud ning asjad oleksid jõudnud punkti, kus neid enam tagasi ei pööra, ei saa tagasi pöörata.»

Trump oli varem öelnud, et peatas rünnakud Iraanile seoses sellega, et kindralid olid talle öelnud, et need võivad kaasa tuua 150 inimohvrit. President märkis, et see poleks olnud proportsionaalne vastus luuredrooni allatulistamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles