Galerii: tohutu rahvahulk nõuab Prahas Tšehhi peaministri tagasiastumist (4)

BNS
Copy

Tohutu rahvahulk kogunes Praha kesklinna nõudma korruptsioonis kahtlustatud miljardärist peaministri Andrej Babiši tagasiastumist.

Korraldajate sõnul on meeleavaldajaid umbes 250 000, mis teeb sellest suurima protestiaktsiooni pärast kommunistliku režiimi kokkuvarisemist 1989. aastal. 

«Aerofotode põhjal otsustades on meid umbes 250 000. Saame näha, kui palju inimesi veel kohale tuleb,» lausus meeleavalduse organiseerinud vabaühenduse Miljon Hetke Demokraatia Heaks juht Mikulas Minar.

Prokurörid esitasid peaministrile mullu süüdistuse pettuses kahe miljoni euroni ulatuvate Euroopa Liidu toetustega. Euroopa Komisjoni audit leidis, et Babiš on sattunud poliitiku ja ettevõtjana huvide konflikti.

«Andrej Babiš annab meile iga nädal uue põhjuse protestida,» ütles vabaühenduse Miljon Hetke Demokraatia Heaks liige Benjamin Roll.

Protestid Babiši ja justiitsminister Marie Benešová vastu algasid aprilli lõpus. Justiitsministrit süüdistatakse peaministri vastaste õiguslike sammude takistamises.

Euroopa Komisjon kahtlustab, et Slovakkias sündinud Babiš, kes on Tšehhi rikkuselt teine isik, saab tulu firmalt, mille ta kunagi asutas ja lisaks kahtlustatakse EL-i rahade väärkasutamises. Väidetavalt kasutas ta raha luksusliku Kurepesa kuurordi ja farmi ehitamiseks Praha lähistele 2007. aastal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles