Jeremy Hunt Boris Johnsonile: ära ole argpüks

Copy
Briti Konservatiivse Partei juhiks kandideeriv Jeremy Hunt.
Briti Konservatiivse Partei juhiks kandideeriv Jeremy Hunt. Foto: SIMON DAWSON / REUTERS / Scanpix

Jeremy Hunt, kes heitleb Boris Johnsoniga Ühendkuningriigi Konservatiivse Partei juhi ja seekaudu peaministri ametikoha pärast, ärgitas oma rivaali täna mitte olema argpüks ning näitama peretüli taustal, et ta suudab arupärimistega hakkama saada.

Johnson on sattunud skandaali vaidluse pärast, mis ta oma tüdruksõbraga reedel maha pidas ning mille peale tuli kohale politsei. Johnson keeldub juhtunut arutamast.

Hunt ärgitas Johnsonit näitama, et ta suudab arupärimistega hakkama saada.

Johnson on pidanud nädalaid kestnud heitluses tavatult madalat profiili. Ta jättis vahele ühe kandidaatide teledebati ning suuresti väldib ajakirjanikke.

«Borisi eraelu arutamine mulle huvi ei paku,» pigem tahan esitada talle küsimusi tema poliitika kohta, ütles Hunt artiklis lehele The Times.

«Uus peaminister vajab legitiimsust, mis tuleb tema argumentide avalikust esitamisest ning nende põhjalikust uurimisest.»

«Ainult siis saad sa nr 10 (peaministri residentsi) uksest sisse kõndida pea püsti, mitte hiilida vargsi sisse tagaukse kaudu, nagu näib tahtvat Boris.»

Hunt ärgitas Johnsonit osalema homseks välja pakutud teledebatis ning ütles: «Ära ole argpüks, Boris. Ole mees ja näita rahvale, et suudad toime tulla väga põhjaliku arupärimisega, mis riigi kõige raskema ametiga kaasas käib.»

Johnson (55), endine Londoni linnapea ja välisminister, oli reede varahommikul osaline valjus sõnasõjas oma 31-aastase tüdruksõbra Carrie Symondsiga. Vaidlus toimus naise kodus veidi aega pärast seda, kui Johnson oli kindlustanud koha viimase kahe kandidaadi seas.

Naabrid kutsusid karjete, hüüete ja mürtsude peale välja politseinikud, kes siis paariga vestles. Midagi muud nendega ei tehtud.

Paar on sõnasõja tandriks olnud korterist teadaolevalt nüüdseks pagenud.

Kui Johnsonilt laupäeval kohtumisel konservatiividega vaidluse kohta küsiti, vastas ta: «Ma ei arva, et inimesed sellisest asjast kuulda tahavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles