Itaalia maffiaboss Morabito põgenes Uruguay vanglast

BNS
Copy
Rocco Morabito
Rocco Morabito Foto: POLIZIA / AP

Itaalia maffiaboss Rocco Morabito põgenes Uruguay pealinna Montevideo vanglast, kus ta ootas väljaandmist Itaaliale, teatas Lõuna-Ameerika riigi siseministeerium esmaspäeval.

Morabito (52) ja veel kolm kinnipeetavat põgenesid pühapäeva õhtul augu kaudu vangla katuses, teatas ministeerium avalduses.

Itaalia kardetuima maffiaklanni 'Ndrangheta juhtfiguur Morabito, kes võeti Uruguays kinni 2017. aastal pärast aastakümneid kestnud tagaotsimist, ootas väljaandmist rahvusvahelise uimastikaubanduse eest.

Itaalia siseminister Matteo Salvini reageeris «häirivale ja tõsisele» uudisele kahe lubadusega. «Esiteks, selgitada täielikult välja tema põgenemise asjaolud, nõudes Montevideo valitsuselt kohest selgitust. Seejärel jätkame jahti Morabitole, kus ta ka ei oleks,» lausus ta.

Neli meest hüppasid vangla katuselt selle kõrval asuva kortermaja rõdule ja veensid korteriomanikust vanaprouat end oma korterist välja laskma. 

Montevideo keskvangla asub Uruguay pealinna südames tänaval, kus seda ümbritsevad korterid, poed ja restoranid. 

Koos Morabitoga põgenenud kolm meest ootasid väljasaatmist Brasiiliasse ja Argentinasse. Üht neist süüdistatakse mõrvas. 

Morabito tegi 1980. aastatel 23-aastasena Milanosse saabudes endale kiiresti nime ja teda hakati kutsuma «kokaiinikuningaks». Ta tasus Colombia narkokaubitsejatele kokaiini eest miljoneid liire täis kohvritega. 

Politsei tegi tema narkoärile lõpu 1994. aasta oktoobris, kuid Morabitol õnnestus vahistamiskatsel põgeneda. 

Järgmisel aastal mõistis Itaalia kohus ta tagaselja 28 aastaks vangi maffiaga seotuse ja uimastikaubitsemise eest. Hiljem pikendati karistust 30 aastale. 

Morabito elas Uruguays alates 2004. aastast ja 13 aastat hiljem, kui ta vahistati, leiti selle käigus isikut tõendavatele dokumentidele mõeldud fotosid, suur kogus sularaha ja 9-millimeetrine automaatpüstol. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles