Vietnami kohus mõistis USA kodaniku riigipöörde katse eest 12 aastaks vangi

Copy
Ameerika Ühendriikide kodanik Michael Nguyen mõisteti Vietnami kohtus riigipöörde katse eest 12 aastaks vangi.
Ameerika Ühendriikide kodanik Michael Nguyen mõisteti Vietnami kohtus riigipöörde katse eest 12 aastaks vangi. Foto: VIETNAM NEWS AGENCY / AFP / Scanpix

Kõigest pool päeva kestnud kohtuistungil Ho Chi Minhi linnakohtus mõisteti 55-aastane Michael Phuong Minh Nguyen süüdi riigipöörde kastses.

Nguyen tunnistas end süüdi ja palus kohtul vanglakaristust lühendada, et ta saaks oma perekonda näha, teatas Nguyeni advokaat Nguyen Van Mieng.

Michael Nguyen saadetakse pärast karistuse kandmist riigist välja. «See on nii pikk karistus. Michael tunnistas süüd ja palus vandekohtul karistust leevendada, et ta saaks oma perekonda näha,» ütles advokaat Nguyen Van Mieng.

Michael Nguyeni süüdistati vietnamlaste õhutamises meeleavaldustega liituma ja valitsuse hooneid ründama. Nguyen plaanis rünnata valituse hooneid lingude ja Molotovi kokteilidega, vahendab kohalik leht Tuoi Tre.

«Me oleme otsuses pettunud. Me hoiame Nguyeni süüasjal silma peal,» ütles Hanoi USA saatkonna pressiesindaja.

Vaatamata majandusreformidele ning üha avatumale suhtumisele sotsiaalsetes muutustes, ei tolereeri Vitetnami valitsev Kommunistlik Partei avalikku kriitikat.

Michael Nguyeni advokaadi Nguyen Van Miengi sõnul määras kohus sama kuriteo eest kahele mehele kaheksa ja kümne aasta pikkuse vanglakaristuse.

Vietnamis sündinud Michael Nguyen on elanud Ameerika Ühendriikides lapsepõlvest saati. Ta arreteeriti Vietnamis 2018. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles