Texase osariigi võimud teatasid eile seitsme sisserändaja surmast

Copy
Sisserändajad Rio Grande jõge ületamas, et Mehhikost Ameerikasse jõuda.
Sisserändajad Rio Grande jõge ületamas, et Mehhikost Ameerikasse jõuda. Foto: Christian Torres / AP / Scanpix

Surnud sisserändajate seas oli ka naine, kaks imikut ning üks väikelaps. Naine ja kolm last võisid surra päevi enne, kui piirivalve nad pühapäeval Rio Grande jõe lähedalt leidis. Arvatakse, et sisserändajad surid palavuse ja veepuuduse tõttu.

Lääne-Texases Del Rio linna lähedal asuvalt talumaalt avastasid piirivalvurid kahe mehe surnukehad. Ananüümsed kõned juhatasid piirivalvurid surnukehadeni. Veel üks lagunev surnukeha leiti möödunud neljapäeval Rio Grande jõe kaldalt.

«Ekstreemsed temperatuurid võivad olla surmavad,» teatas piirivalve Del Rio sektori patrulliülem Raul Ortiz.

Dokumentideta sisserändajate vahistamise numbrid on alates 2006. aasta maist rekordkõrged ning üle 60 protsendi arreteeritutest on varjupaika otsivad lapsed või perekonnad.

Trumpi administratsioon on piiripunktides sätestanud varjupaiga taotlejatele piirangud. Intervjuude ooteajad on mitme kuu pikkused ning sisserändajate perekonnad valivad tihti ebaseaduslikke alternatiive piiri ületamiseks.

Smugeldajad seavad tihti sisserändajate elud ohtu, sest saadavad neid piiri ületama tundmatutes ja inimtühjades kohtades.

Varem sel kuul suri kuueaastane Indiast pärit tüdruk kuumarabandusse, kui smugeldajad ta Arizona osariigi lähedale inimtühja kõrbe viisid.

USA piirivalve teatas eelmisel aastal 283-st piiri ületada üritanud sisserändaja surmast. Inimõiguste aktivistide sõnul on numbrid palju kõrgemad, sest suurt osa surnud sisserändajatest ei leitagi kunagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles