Euroopa võttis Venemaa tagasi (43)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Saksa kantsler Angela Merkel ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi arutasid eelmisel nädalal Berliinis muu hulgas Venemaa hääleõiguse taastamist Euroopa Nõukogus. Zelenskõi palveid sanktsioonidega jätkata kuulda ei võetud.
Saksa kantsler Angela Merkel ja Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi arutasid eelmisel nädalal Berliinis muu hulgas Venemaa hääleõiguse taastamist Euroopa Nõukogus. Zelenskõi palveid sanktsioonidega jätkata kuulda ei võetud. Foto: Till Rimmele/Sipa/Scanpix

Idariikide, Suurbritannia ja Rootsi vastuseisust hoolimata otsustas Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) teisipäeva varahommikusse veninud istungil taastada Venemaa hääleõiguse viis aastat pärast seda, kui see Krimmi annekteerimise järel peatati.

Vastuoluline lahendus sai nurgakivi juba eelmisel kuul, kui 47 liikmesriigi välisministrid võtsid vastu deklaratsiooni, millega toetati Venemaa delegatsiooni hääleõiguse taastamist. Eile sai otsus ka assamblee heakskiidu 118 poolt- ja 62 vastuhäälega, erapooletuks jäi kümme saadikut.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles