Austria ülemkohus lubas Ukraina ärimehe USA-le välja anda

BNS
Copy
Dmõtro Firtaš
Dmõtro Firtaš Foto: HEINZ-PETER BADER / REUTERS

Austria ülemkohus kinnitas teisipäeval Viini maakohtu 2017. aasta veebruaris tehtud otsuse anda Ukraina ärimees Dmõtro Firtaš Ühendriikidele välja. 

Interfaxi korrespondendi teatel lükkas kohtunik järjekindlalt tagasi nii Firtaši advokaatide kui Austria prokuratuuri arvukad kaebused. 

Eesistujaks olnud kohtunik ütles, et nad ei otsusta Firtaši süü või süütuse üle, vaid seadustest kinnipidamise üle väljaandmisprotsessi käigus. Lõpliku otsuse peab tegema Austria justiitsminister Clemens Jabloner.

Firtaš vahistati 2014. aastal Austrias ja vabastati siis 125 miljoni euro suuruse kautsjoni vastu.

Firtašile kuulub Group DF, äriimpeerium, mis hõlmab energeetikat, kemikaalide tootmist, meediat, pangandust ja kinnisvaraäri nii Ukrainas kui teistes riikides, seal hulgas Saksamaal, Itaalias ja Austrias.

Austria võimud keeldusid eelmise aasta aprillis tema väljaandmisest USA-le, kus ukrainlast süüdistati korruptsioonis ja kuulumises kuritegelikku ühendusse.

Hispaania andis 2016. aastal samuti välja rahvusvahelise orderi Ukraina mõjuka oligarhi vahistamiseks. Barcelona kohtuvõimud andsid välja «kolm Euroopa vahistamisorderit Ukraina kodanike suhtes, keda peetakse liidriteks» kuritegelikus organisatsioonis, mis on seotud rahapesuga. Kohaliku meedia teatel süüdistatakse Firtaši tihedates sidemetes organiseeritud kuritegevusega ja rahapesus 10 miljoni euro ulatuses Hispaanias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles