Tuneesia pealinnas toimunud enesetapurünnakutes suri politseinik

Copy
Tuneesia enesetapurünnaku tagamaa.
Tuneesia enesetapurünnaku tagamaa. Foto: FETHI BELAID / AFP / SCANPIX

Kaks enesetaputerroristi ründasid täna eraldi rünnakutes Tuneesia pealinnas Tunises julgeolekujõude. Riigi siseministeeriumi andmetel said pommivestide plahvatustes mitmed haavata ning suri üks politseinik.

Esimene plahvatus leidis aset Tunise peatänavate Rue Charles de Gaulle ja Bourguiba tänavate ristmikul. Üks politseinik suri plahvatuses ning üks politseinik sai viga, lisaks said kannatada kolm jalakäijat.

Peatselt pärast esimest plahvatust sooritas teine terrorist enesetapu al-Qarjani piirkonna politseijaoskonna ees. Neli inimest sai plahvatuses viga. Relvastatud politseinikud sulgesid mõlemad piirkonnad.

Samal ajal, kui laekusid teated rünnakutest, toimetati kriitilises seisundis riigi presidenti Beji Caid Essebsit haiglasse.

Tänased terrorirünnakud leidsid aset turismihooaja tipus ning vaid kuid enne presidendivalimisi. Siseministeeriumi pressiesindaja Sofian Zaak teatas, et terroriste ei ole veel tuvastatud ning ta õhutas rahvast näitama tugevust, mitte paanikat.

Tuneesia on sõdinud relvastatud gruppidega alates 2011. aastast, kui mässulised riigi autokraatliku valitseja Zine Abidine Ben Ali troonilt tõukasid.

Möödunud oktoobris lasi naine end Tunise keskuses õhku, haavates 15 inimest, kellest kümme olid politseinikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles