May Putinile: Venemaa lõpetagu suhete parandamiseks õõnestamine

Copy
Briti peaminister Theresa May ja Venemaa president Vladimir Putin kätlemas kohtumisel, mis toimus G20 tippkohtumise kõrvalt.
Briti peaminister Theresa May ja Venemaa president Vladimir Putin kätlemas kohtumisel, mis toimus G20 tippkohtumise kõrvalt. Foto: Ilja Pitalev / Sputnik / Scanpix

Briti peaminister Theresa May ütles täna kohtumisel Vene presidendile Vladimir Putinile, et kuni püsib oht Suurbritanniale ja tema liitlastele, ei ole kahe riigi suhete parandamine võimalik.

«Ta ütles presidendile, et meie kahepoolseid suhteid ei saa normaliseerida, kuniks Venemaa lõpetab vastutustundetu ja destabiliseeriva tegevuse, mis ähvardab ÜK-d ja tema liitlasi. (Tegevuste) seas on vaenulikud sekkumised teistes riikides, desinformatsioon ja küberrünnakud,» ütles Downing Streeti pressiesindaja.

May ütles Putinile ka, et Suurbritannial on ümberlükkamatuid tõendeid, et Vene topeltagendi Sergei Skripali mürgitamise taga on Venemaa.

«Peaminister rõhutas, et me oleme valmis teistsugusteks suheteks, aga selleks tuleb Vene valitsusel valida teine tee,» vahendas pressiesindaja.

Putin ja May kohtusid Jaapanis Osakas G20 tippkohtumisel. See oli kahe liidri esimene kohtumine Skripali mürgitamist eelmisel aastal Inglismaal Salisburys.

London on rõhutanud, et May kohtumine Putiniga ei tähenda sula kahe riigi suhetes. Putin ärgitab Vene-Briti suhetes «lehekülge keerama».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles