Žirinovski andis dokumendid keskvalimiskomisjonile

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Žirinovski
Vladimir Žirinovski Foto: SCANPIX

Venemaa Liberaaldemokraatliku Partei esimees Vladimir Žirinovski andis presidendiks kandideerimiseks vajalikud dokumendid keskvalimiskomisjoni.

 

Žirinovski peab konkurentideks Vladimir Putinit ja Gennadi Zjuganovit, oma võidus on mees aga kindel, vahendas Interfax.

«Zjuganov – ta on möödanik, vajub ära. Putin aga oli juba, riik nõudis ju muutusi, uut riigipead,» rääkis ta.

Žirinovski tutvustas oma valimiskampaania hüüdlauset «Andke alla!». «See puudutab bandiite, bürokraate, korruptante,» selgitas ta.

Võidu korral lubas ta muuta 9. märtsi  vabaks päevaks. «Naistel saab olema meeldiv. Venemaa saab uue riigipea. Ma teen naistele kingitusel,» rääkis ta.

8. märtsil tähistatakse Venemaal rahvusvahelist naistepäeva ja see on riiklik püha.

Kandideerimiseks vajalikud dokumendid on juba esitanud Vladimir Putin (Ühtne Venemaa) ja Sergei Mironov (Õiglane Venemaa).

Homme toimub kommunistliku partei istung, kus presidendikandidaadiks valitakse tõenäoliselt Gennadi Zjuganov.

Lisaks suurte erakondade kandidaatidele pürgib presidendikandidaadiks kaheksa üksikkandidaati. Kui keskvalimiskomisjon nende dokumendid vastu võtab, siis esimeses hääletusvoorus osalemiseks vajavad nad eelnevalt kahte miljonit toetusallkirja.

Presidendivalimiste esimene voor leiab aset 4. märtsil 2012. Uue presidendi ametiaeg kestab kuus aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles