Putin: liberaalseid ja LGBT-meelseid ideid sunnitakse inimestele peale (32)

Copy
Vene president Vladimir Putin Osakas pressikonverentsil.
Vene president Vladimir Putin Osakas pressikonverentsil. Foto: Reuters / Scanpix

Vene president Vladimir Putin ründas täna seksuaalse ja sooidentiteedi vabaduse ideid, öeldes, et neid sunnitakse enamusele peale, mis viib ühiskonnas poliitilistele muutustele nagu Donald Trumpi valimine USA presidendiks. 

Putin ütles pärast G20 tippkohtumist pressikonverentsil, et lääne liberalism «sööb ennast ise» ning kaitses Venemaa otsust «geipropaganda» keelustamiseks. 

«Mõnes Euroopa riigis öeldaksele vanematele, et tüdrukud ei tohi enam koolis seelikut kanda. Mis see on? See läheb liiga kaugele, liberaalne mõtteviis on hakanud end ise sööma,» ütles Putin. 

Vene presidendi sõnul sunnivad teatud ühiskonna osad enamust «üsna agressiivselt» uute hoiakutega leppima. «Oma seisukohti ei saa jõuga peale suruda,» hoiatas Putin.

«Liberaalsete ideede esindajad suruvad koolides peale teatud seksuaalharidust, vanemad ei soovi seda ning võivad praktiliselt vangi sattuda... inimestel on sellest kõrini. See võib selgitada ka Trumpi fenomeni, tema võitu, seepärast tulevad õnnetud inimesed Lääne-Euroopas tänavatele.»

«Liberaalsed ideed on hakanud end ise ära sööma,» lausus Putin. «Miljonid inimesed elavad oma elusid ja need, kes neid ideid propageerivad on neist eraldatud.»

Tema sõnul rikkus ka pagulaslaine Euroopas inimeste õigusi. «Inimesed elavad omaenda riigis, enda traditsioonide järgi. Miks see peaks nendega juhtuma?» päris Putin.

Vene president lisas, et kuigi liberaalsed ideed püsivad üldiselt atraktiivsena, näitavad valimistulemused, et inimesed tahavad näha muutust.

Putin vastas ka Elton Johnile, kes süüdistas Putinit kahepalgelisuses, kui viimane kritiseeris lääneriikide keskendumist seksuaalvähemuste õigustele.

«Ma austan teda sügavalt, ta on muusikageenius ja me kõik armastame teda, aga ma arvan, et ta eksib,» lausus ta.

Putin kiitis pressikonverentsil ka oma reedest kohtumist Trumpiga, kirjeldades seda asjaliku ja pragmaatilisena.

«Käsitlesime pea kõiki vastastikku huvitavaid küsimusi,» lausus Putin. «Loomulikult rääkisime olukorrast eri maailmajagudes. Üldiselt olid need kasulikud konsultatsioonid.»

Putini sõnul oli päevakorras ka Venemaa sekkumine USA valimistesse, kuid ta ei täpsustanud mida selle kohta täpsemalt räägiti.

Ta märkis, et on vaja «keerata uus leht» suhetes Ühendriikidega, mis on praegu madalaimas punktis alates külmast sõjast.

Putin ütles, et jõudis Trumpiga kokkuleppele, et riikide tippdiplomaadid peavad jätkama kõnelusi tuumarelvastuse piiramise leppe Start pikendamise osas.

Samuti arutati vajadust arendada kahepoolseid majandussidemeid, ütles Putin.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles