Trump viis küllakutse USAsse Kimile koju kätte (6)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un kohtusid kahte Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis rahukülana tuntud Panmunjomis. 
USA president Donald Trump ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un kohtusid kahte Koread eraldavas demilitariseeritud tsoonis rahukülana tuntud Panmunjomis. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

Esimese ametis oleva USA presidendina eile Põhja-Korea territooriumile astunud Donald Trump iseloomustas kohtumist kommunistliku riigi juhi Kim Jong-uniga kui tohutut edusammu, ehkki kriitikute hinnangul oli tegu vaid poliitilise teatriga

Trumpile omaselt leppis ta kohtumise Kimiga kokku kõigile ootamatult ja sotsiaalmeedia vahendusel. «Ma sõidan Jaapanist Lõuna-Koreasse (koos president Mooniga). Kui Põhja-Korea esimees Kim peaks seda nägema, siis ma kohtuks temaga piiril / demilitariseeritud tsoonis, et lihtsalt kätt suruda ja tere öelda!» kirjutas ta Twitteris üleeile veel Osakas G20 kohtumisel viibides.

Päev hiljem, eile kell 15.46 kohaliku aja järgi astus Trump särava ilmega Kimi kõrval juba üle demilitariseeritud tsoonis asuva betoonist piiritähise Põhja-Korea pinnale, kirjutas The New York Times.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles