Liibüa sõjapealiku väed teatasid türklaste drooni allatulistamisest

Copy
Bayraktar TB2.
Bayraktar TB2. Foto: Youtube

Liibüa sõjapealiku kindral Khalifa Haftari väed teatasid pühapäeval Türgile kuuluva drooni allatulistamisest pealinna Tripoli lennujaama lähedal.

"Meie hävitajad lasid Mitiga lennuväljalt õhkutõusmisel puruks Türgi õhusõiduki Bayraktari," edastati Liibüa Rahvusarmee teadaandes.

Lennujaamaametnike teatel on pärast rünnakut kõik lennud määramata ajaks peatatud.

Türgi teatas pühapäeval kuue oma kodaniku kinnipidamisest Liibüa väepealiku Haftari vägede poolt ja hoiatas tagajärgede eest, kui neid otsekohe ei vabastata.

"Kuue meie kodaniku kinnipidamine Haftariga seotud ebaseaduslike vägede poolt on röövimis- ja piraatlusakt. Me ootame oma kodanike viivitamatut vabastamist," teatas Türgi välisministeerium avalduses.

Liibüa idaosas baseeruvat tunnustamata valitsust toetav Haftar andis reedel oma vägedele käsu rünnata Türgi laevu ja huve riigis, keelata Türgiga seotud lennud ja vahistada riigi kodanikke. Lisaks süüdistas ta Istanbuli konfliktis oma rivaalide toetamises.

Türgi kaitseminister Hulusi Akar hoiatas pühapäeval, et Türgi annab riigi huvide ründamisele Liibüas tõhusa ja tugeva vastulöögi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles