WTO toetas Venemaa liitumist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa WTO-ga liitumise vastu meelt avaldavad inimesed Genfis täna.
Venemaa WTO-ga liitumise vastu meelt avaldavad inimesed Genfis täna. Foto: SCANPIX

Venemaa allkirjastas pärast 18 aastat kestnud läbirääkimisi Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO) ühinemisprotokolli.

Esmalt kiitsid WTO 153 liikmesriigi kaubandus- ja majandusministrid heaks Venemaa taotluse organisatsiooniga ühinemiseks, misjärel said Vene majanduarengu minister Elvira Nabiullina ja WTO peadirektor Pascal Lamy protollile alla kirjutada, vahendas RIA Novosti.

1993. aastal taotluse WTOga ühinemiseks esitanud Venemaa on ainus suurim majandusruum, mis pole organisatsiooniga veel liitunud. Täisliikmeks saamiseks peab dokumentide paketi 15. juuniks ratifitseerima ka Venemaa parlament. Lõpliku liitumiseni peaks Venemaa jõudma tuleva aasta suvel.

Vene võimuorganid peavad Venemaa liitumist WTOga heaks uudiseks. «Venemaa liitub WTOga tingimustel, mis vastavad selle rahvuslikele huvidele,» sõnas välisministeeriumi ametlik esindaja Aleksandr Lukaševitš, kelle sõnul on  Venemaa liitumine WTOga üks vähestest headest uudistest praeguses majanduslikult ebastabiilses olukorras kogu maailmas.

Saksamaa majandusminister Philipp Rösler ütles Venemaa liitumist kommenteerides, et see on hea nii Saksamaale, Venemaale kui ka WTO-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles