Facebooki postkontorisse saadetud pakk võis sisaldada närvimürki sariini (1)

Copy
Kaitseülikondades töötajad Inglismaal, Salisburys (2018).
Kaitseülikondades töötajad Inglismaal, Salisburys (2018). Foto: Andrew Matthews / AP / Scanpix

Ohtlike materjalide kontrollmeeskond vastas eile väljakutsele Facebooki postkontoris California osariigis Menlo Parki linnas. Meeskond kontrollis pakki, mis arvati sisaldavat närvimürki sariini. Esialgsete testide tulemused olid ebaselged.

Rutiinne postikeskuse test näitas, et kahtlane pakk sisaldas sariini. Menelo Parki tuletõrjeülema Jon Johnstoni sõnul võis postikeskuse test olla valepositiivne. Ta lisas, et tuleb sooritada kordusteste.

Esialgsetel andmetel puutusid kaks inimest närvimürgiga kokku, kuid kohaliku Johnstoni sõnul ei esinenud kummalgi sümptomeid.

Facebook kirjutas pressiteates, et pärast kahtlase paki avastamist evakueeriti neli hoonet. «Meie töötajate ohutus on meie esmane prioriteet. Me jagame rohkem informatsiooni, kui asjaolud on selgemad,» ütles Facebooki pressiesindaja Anthony Harrison.

Sariin on väga mürgine kesknärvisüsteemi kahjustav keemiline ründeaine. Sariin võeti potentsiaalse pestitsiidina kasutusele 1938. aastal Saksamaal. Sariin on värvitu, lõhnatu ning maitsetu vedelik, mis väga hõlpsasti gaasiks muutub.

Vähene kokkupuude põhjustab higistamist ja lihaste tõmblemist, pikaajaline kokkupuude võib lõppeda surmaga. Sariini on kasutatud keemilise relvana.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles