Mustanahalisel eurosaadikul kästi parlamendihoonest lahkuda (24)

Copy
Suurbritannia eurosaadik Magid Magid väidab, et esimesel tööpäeval kästi tal Euroopa Parlamendi hoonest lahkuda.
Suurbritannia eurosaadik Magid Magid väidab, et esimesel tööpäeval kästi tal Euroopa Parlamendi hoonest lahkuda. Foto: TOLGA AKMEN / AFP / SCANPIX

Somaalia päritolu Suurbritannia poliitik Magid Magid väidab, et tema esimesel tööpäeval Euroopa Parlamendis käskis üks ametnik tal parlamendihoonest lahkuda. 

30-aastane roheliste fraktsiooni kuuluv Magid Magid ütles, et tema väljanägemine erineb teiste eurosaadikute omast, aga ta ei kavatse oma välimust uue töökoha pärast muuta. Nimelt kandis ta esimesel tööpäeval Euroopa Parlamendis nokkmütsi ja ropu kirjaga fašismi hukka mõistvat T-särki.

Eile Twitteris avaldatud postituses teatas Magid, et europarlamenti tööle minnes küsiti temalt esmalt, kas ta on eksinud ja seejärel paluti tal parlamendihoonest lahkuda.

«Ma tean, et näen välja teistsugune. Mul pole privileegi varjata oma identiteeti. Ma olen mustanahaline ja minu nimi on Magid. Ma ei kavatse üritada sisse sulanduda. Harjuge sellega ära,» kirjutas mees ühismeedias.

Magidi sõnul ei tea ta, kes oli teda hoonest lahkuma sundinud inimene, aga ta arvab, et tegemist oli ametnikuga. 

Magid kinnitas, et hoolimata palvest parlamendist lahkuda, ei teinud ta seda. 

«Selguse mõttes olgu öeldud, et loomulikult ma ei lahkunud. Ent ainuüksi asjaolu, et sattusin sellisesse olukorda, ütleb väga palju selle kohta, milline poliitik stereotüübi kohaselt välja peaks nägema,» kirjutas Magid, kes enda sõnul kahtlustab, et tema välimus paneb inimesi ebamugavust tundma.

«Eurosaadikud ei sarnane inimestele, keda nad esindavad,» lisas Magid ja kinnitas, et jääb enda välimuse juurde olgugi, et see teeb ta väga silmapaistvaks. 

Euroopa Parlamendi sõnul juhtumit uuriti, aga ühtegi töötajat sellega ei seostata. «Me uurisime juhtumit kohe, kui sellest kuulsime ja võime julgelt öelda, et sellega polnud seotud ükski parlamendi töötaja,» sõnas pressiesindaja.

Somaalia päritolu Magid saabus Etioopias asuvast põgenikelaagrist Suurbritanniasse kui oli viieaastane. 

Suurbritannia eurosaadikud jäävad ametisse kuni riigi Euroopa Liidust lahkumiseni.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles