Kosovo keelas Serbia ametnikel riiki sisenemise

Copy
Kosovo albaanlased lippudega.
Kosovo albaanlased lippudega. Foto: AFP / Scanpix

Kosovo keelas Serbia ametnikel seoses «pideva propaganda ja valeuudistega» riiki sisenemise, teatas Kosovo välisministeeriumi ametnik täna.

Serbia ja Kosovo suhted on kakskümmend aastat pärast Kosovo iseseisvumist endiselt pingelised, kuivõrd Belgrad keeldub iseseisvust tunnustamast.

«Välisministeerium ei luba ühelgi Belgradi ametnikul Kosovot väisata ja kõik taotlused lükatakse tagasi kuni selline käitumine jätkub,» ütles välisministri nõunik Jetlir Zyberaj Facebookis.

Tema sõnul on see vastus «pidevale propagandale ja valeuudistele meie riigi ja kodanike kohta».

Zyberaj süüdistas Belgradi ka katses luua «niinimetatud humanitaarkriisi Põhja-Kosovos, mis ähvardab seal elavaid serblasi».

Põhja-Kosovos on märkimisväärne serbiavähemus, mis on endiselt Belgradile ustav. Viimastel päevadel avaldatakse seal meelt Serbia kaupadele kehtestatud tariifide vastu.

Belgrad väidab, et 100-protsendine imporditoll on viinud toidu ja ravimite defitsiidini.

Priština süüdistab oma naaberriiki aga katses kriisi lavastada, kuivõrd Kosovost pärit toit on piirkonnas endiselt laialdaselt kättesaadav.

Kuigi Kosovo ametnikud ei käi pea kunagi Serbias, siis Belgradi ametnikud teevad regulaarseid visiite Kosovo serblaste kogukondadesse.

Mais keelas Kosovo ka Serbia peaministril Ana Brnabicil riiki tulemise, heites talle ette albaanlaste suhtes rassistlikke kommentaare.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles