Guaidó: Venezuela opositsioon ja valitsus jätkavad kõnelusi

Copy
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó.
Venezuela opositsioonijuht Juan Guaidó. Foto: ZUMAPRESS.com / Scanpix

Venezuela opositsiooniliider Juan Guaidó teatas eile, et uued kõnelused opositsiooni ja president Nicolás Maduro valitsuse vahel korraldatakse Barbadosel.

Ta ei täpsustanud, millal kõnelusi uuesti alustatakse. Eelmine voor peeti juunis Norras ja lõppes ummikseisuga.

«Vastuseks Norra vahendustegevusele, osaleb (opositsioon) kohtumisel võimuanastaja režiimi esindajatega Barbadosel, et luua läbirääkimised diktatuuri lõpetamiseks,» ütles Guaidó avalduses.

Venezuela opositsiooni ja valitsuse delegatsioonid kohtusid esimest korda näost näkku mai lõpul Oslos. Protsess Venezuela kriisile lahenduse leidmiseks algas Norra aktiivsel vahendusel kaks nädalat varem.

Guaidód on Venezuela ajutise riigipeana tunnustanud üle 50 riigi, nende seas USA, kuid ta ei ole suutnud tõrjuda võimult Madurot, kelle selja taga on Kuuba, Venemaa ja Hiina.

Guaidó teatas teisipäeval, et tal ei ole kavatsust taasalustada kõnelusi Maduro «mõrvarliku diktatuuriga».

Opositsioonijuht tahab, et kõnelused viiksid Maduro lahkumiseni presidendiametist, mida ta on pidanud alates 2013. aastast, üleminekuvalitsuse moodustamiseni ning seejärel vabade valimisteni, mida jälgivad rahvusvahelised vaatlejad.

Maduro on omakorda korduvalt rõhutanud, et dialoog opositsiooniga jätkub «rahu eest Venezuelas».

Reedel riigi iseseisvuspäeva puhul korraldatud paraadil teatas Maduro, et läbirääkimiste kohta edastatakse uuel nädalal «head uudised».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles