Läti uus president Egils Levits astub ametisse

BNS
Copy
Lätlaste uus superkangelane Egils Levits astub ametisse 8. juulil. Mis tulevase presidendi peamiseks iseloomustavaks tugevuseks kujuneb, saab veel näha.
Lätlaste uus superkangelane Egils Levits astub ametisse 8. juulil. Mis tulevase presidendi peamiseks iseloomustavaks tugevuseks kujuneb, saab veel näha. Foto: Edijs Palens/Xinhua/Imago Images/Scanpix

Läti parlament peab esmaspäeva hommikul erakorralise istungi, kus uus president Egils Levits annab ametivande.

Istung algab kell 9 hommikul.

Kell 12 esineb Levits Riias Vabadussamba juures Läti rahvale. Sellest saab presidendi inauguratsioonipäeva uus traditsioon.

Pärast seda annab ametist lahkunud president Raimonds Vējonis uuele riigipeale sümboolselt üle Riia lossi võtmed ning kell 18 õhtul korraldatakse Läti rahvusraamatukogus pidulik vastuvõtt.

Levits valiti Läti presidendiks 29. mail.

1990. aastatel töötas Hamburgi ülikooli lõpetanud Levits Läti suursaadikuna Saksamaal, Šveitsis, Austrias ja Ungaris ning ta on olnud ka Läti asepeaminister ja justiitsminister. 

Aastatel 1995-2004 töötas Levits Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunikuna. EL-i Kohtu kohtunikuks nimetati ta esimest korda 2004. aastal ja seejärel uuesti 2006. ja 2012. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles