Suurbitannia kinnitas veel kord toetust oma USA suursaadikule (1)

Copy
Kim Darroch.
Kim Darroch. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP

Suurbritannia peaministri Theresa May valitsus kinnitas esmaspäeva õhtul veel kord täielikku toetust oma USA suursaadikule Kim Darrochile

«Kim Darrochil on endiselt peaministri täielik toetus,» ütles valitsuse eestkõneleja.

Ühendriikide president Donald Trump teatas varem päeval, et ei soovi enam suhelda Darrochiga, kes oma memodes teda maha tegi.

«Ma ei tunne suursaadikut, kuid meile ta ei meeldi ja Ühendriikides temast hästi ei mõelda. Me ei kavatse enam temaga asju ajada,» kirjutas president sotsiaalmeedias.

Briti valitsus üritas esmaspäeval leevendada suursaadiku memode tekitatud kahju suhetele Washingtoniga ning otsib inimest, kes dokumendi avalikkusesse lekitas.

Suursaadik Kim Darrochi sulest pärinenud salastatud memod nägid päevavalgust ajalehes Mail on Sunday ja  nende sisu tekitas Londoni võimukoridorides suure keeristormi.

Ühes memos nimetati USA presidendi Donald Trumpi valitsust «ainulaadselt düsfunktsionaalseks», teises aga nimetati USA juhti «saamatuks» ja «ebakindlaks».

Briti ametnikud astusid juba varem järgemööda Darrochi kaitseks välja. Nad nimetasid teda professionaaliks, kes täitis oma ametikohustust, kui ta Valges Majas toimuva kohta «avameelseid» hinnanguid andis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles