Tel Aviv premeerib prügi koristamise eest kanepiga

Kaspar Schultz
Copy
Torm on toonud plastikprügi ookeanist rannale. Pilt on tehtud USAs California osariigis.
Torm on toonud plastikprügi ookeanist rannale. Pilt on tehtud USAs California osariigis. Foto: Jeff Gritchen / AP /Scanpix

Prügi kokkukorjamine on muutumas ülemaailmselt üha tavalisemaks. Iisraelis Tel Avivi randades on kasutusele võetud aga kanepisigaretid, premeerimaks koristajaid tehtud töö eest.

Iisraeli külastavad igal aastal miljonid turistid ning suur osa satub neist ka Tel Avivi. Turismiga kaasneb tihti peale aga palju prügi ning Tel Avivi randades on see kujunenud suureks probleemiks.

2019. aasta juunis avaldatud Maailma Looduse Fondi raporti kohaselt on Tel Aviv kolmas kõige rohkem plastikprügi tekitav regioon Vahemere ümbruses, Kiliikia ja Barcelona järel.

Raporti andmete järgi on ühe kilomeetri ranniku kohta Tel Avivis 21 kilogrammi plastikprügi. Vette sattudes hakkab plastik mõjutama mere ökosüsteemi ning põhjustab mereloomade surma. Plastik jõuab ka inimeste toidulauale, sest meres olev plastik lõpetab oma teekonna tihti kalade seedimistraktides.

Kohalikud Tel Avivi elanikud on aga välja mõelnud huvitava lahenduse, kuidas panna inimesi plastikprügi kokku korjama – pakkudes iga koti prügi eest kanepisigaretti.

Tel Avivis kasutatav lahendus rannast prügi kokku korjamiseks.
Tel Avivis kasutatav lahendus rannast prügi kokku korjamiseks. Foto: Roman Goldshteyn / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles