Uuele miitingule Moskvas tuli meelt avaldama 3000 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jabloko toetajad Moskva meeleavaldusel.
Jabloko toetajad Moskva meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Umbes 3000 meeleavaldajat kogunes täna Moskva Bolotnaja väljakule, et demonstreerida Vene duumavalimistel aset leidnud rikkumiste vastu.

Liberaalse opositsioonierakonna Jabloko korraldatud miiting oli järjekorras neljas meeleavaldus, mis 4. detsembri valimistel toime pandud rikkumiste vastu Vene pealinnas on toimunud, vahendas AFP.

«Meie eesmärk on muuta tänast poliitilist süsteemi, mis valetab, on korruptiivne ja teenib väikse inimrühma huve,» ütles Jabloko liider Grigori Javlinski, kes eeldatavasti saab erakonna kandidaadiks märtsikuistel presidendivalimistel.

Tänane osalejate arv - AFP korrespondendi hinnangul umbes 3000, Moskva politsei sõnul 1500 - jääb alla nädalatagusele aktsioonile, kui samale väljakule kogunes vähemalt 50 000 inimest. Tegemist oli suurima protestidemonstratsiooniga Moskvas pärast 1990ndate algust.

Jabloko sai valimistel vaid 3,3 protsenti häältest ja ei ületanud duumasse pääsemiseks vajalikku seitsmeprotsendist valimiskünnist.

Täna toimub Moskvas ka kommunistliku partei kongress, tõenäoliselt kinnitatakse seal erakonna presidendikandidaadiks pikaaegne juht Gennadi Zjuganov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles