Küsitlus: Soome presidendivalimiste teisele kohale pretendeerivad Soini ja Väyrynen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlissoomlaste liider Timo Soini
Põlissoomlaste liider Timo Soini Foto: SCANPIX

Värske küsitluse järgi on Koonderakonna Sauli Niinistö endiselt selge favoriit, võitmaks tuleva aasta alguses toimuvaid Soome presidendivalimisi.

Helsingin Sanomate küsitluse järgi hääletaks tema poolt praegu 43 protsenti vastanutest. See on kaks protsendipunkti kõrgem tulemus kui novembri lõpus, ent seitse punkti madalam kui oktoobris.

Teisele kohale pretendeerivad Põlissoomlaste liider Timo Soini ja keskerakondlane Paavo Väyrynen. Soini toetus on tõusnud 11, Väyryse toetus üheksa protsendini.

Presidendivalimiste esimeses voorus 22. jaanuaril teise koha saanu isik on oluline, kui võitjal ei õnnestu saada vähemalt 50 protsenti häältest. Sellisel juhul toimub 5. veebruaril teine voor kahe enim hääli saanud kandidaadi vahel.

Politoloog Ville Pernaa sõnul on Väyrynen olnud kogu presidendikampaania suurim üllataja ja paistab olevat hästi motiveeritud. Soini ei tundu Pernaa sõnul aga kampaaniasse erilise entusiasmiga suhtuvat.

Nimetatud kolmele kandidaadile järgnevad Paavo Lipponen ja Pekka Haavisto (toetus mõlemal kuus protsenti), Paavo Arhinmäki (viis), Eva Biaudet (neli) ja Sari Essayah (kaks).

Küsitlus viidi läbi detsembri esimeses pooles, osales 1979 inimest. Veamäär on kaks protsendipunkti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles