India õpetajatele: Tee selfie tõestamaks, et oled tööl

Copy
India peaminister Narendra Modi tegemas selfiet. Sama peavad tegema Barabanki valla õpetajad igal hommikul kui soovivad päeva eest palka saada.
India peaminister Narendra Modi tegemas selfiet. Sama peavad tegema Barabanki valla õpetajad igal hommikul kui soovivad päeva eest palka saada. Foto: AMIT DAVE / REUTERS /Scanpix

India Uttar Pradeshi osariigis katsetatakse uut lahendust, kuidas panna õpetajaid kooli tulema. Igal hommikul tuleb õpetajatel saata infosüsteemi selfie, tõestamaks, et nad on tööl.

Indias, Uttar Pradeshi osariigi Barabanki vallas peavad kooli saabuvad õpetajad tegema kummalise tegevuse – selfie, tõestamaks, et nad on kooli jõudnud.

Kui õpetajad ei ole üles laadinud selfiet ettenähtud infojagamise süsteemi enne kella kaheksat hommikul, siis palka nad selle päeva eest ei saa.

Süsteemi hakati Barabankis rakendama alates selle aasta maist, vahetult enne kooliaasta lõppu. Vaatamata lühikesele ajale, on rohkem kui 700 õpetajat jäänud ilma ühe päeva palgast.

Erinevalt koolilastest, on Indias õpetajad need, kes peavad oma kohalolekust märku andma. Probleem seisneb sellest, et osa õpetajaid, kes saavad õpetamise eest raha, ei ilmu tundidesse kohale.

Ametnik osariigi haridusministeeriumist ütles, et tihtipeale lasevad kooli õpetajad oma tööd teha inimestel, kes ei ole selleks kvalifitseeritud. Kuigi koolide juhatajad sellest tegevusest teadlikud, ei tegutse nad selle lõpetamise nimel.

«Kui süsteem töötab, siis me võime seda proovida ka teistes valdades riigis. Haridusministeerium on selgelt välja öelnud, et haridussüsteem peab paranema ja rohkem kui õpilasi, me peame parandama õpetamisstandardeid», ütles ametnik.

Haridustöötajad on aga uue seaduse suhtes kriitilised. «Esineb liiklusummikuid, puudub ühistransport maakohtades ja halb internetilevi võivad tekitada hilinemisi selfie-de postitamisel. Ma kaotasin ühe päeva palga seepärast, et ma jäin kinni liiklusummikusse raudtee ülekäigukohal», ütles üks õpetaja kommentaariks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles