Pakistani rongiõnnetuses sai surma 23 inimest

BNS
Copy
Õnnetuskoht.
Õnnetuskoht. Foto: Scanpix/AP

Pakistani rongiõnnetuse ohvrite arv tõusis reedel 23-ni, kui mitmed päev varem reisi- ja kaubarongi kokkupõrkes rängalt viga saanud inimesed haiglates surid, teatasid võimud.

Õnnetus leidis aset Pandžabi osariigi tähtsaima linna Rahim Yar Khani Walhari raudteejaama lähedal, kus Lahorest saabunud reisirong rammis seisvat kaubarongi. 

Õnnetuspaigas võis näha rööbaste kõrval küljel lamavaid purustatud vaguneid. Päästjad kasutasid nende teisaldamiseks kraanasid.

«Viimastel meile teadaolevatel andmetel on ohvrite arv kerkinud 23-ni, kui mitmed inimesed saadud vigastustesse erinevates haiglates surid,» lausus Pakistani kõrge raudteeametnik. 

Tema sõnul on ravil endiselt 73 inimest. 

Teine kõrge raudteeametnik kinnitas ohvrite arvu, lisades, et päästjad on rusudest kõik hukkunud ja vigastatud välja toonud. 

«Nüüd me keskendume rööbaste puhastamisele,» ütles ta, lisades, et juhtunu osas on algatatud juurdlus. 

Peaminister Imran Khan andis raudteeminister Sheikh Rashid Ahmadile korralduse «rakendada erakorralisi samme, et astuda vastu aastakümneid kestnud hoolimatusele raudteetaristus» ja tagada turvaline raudteeliiklus.

Rongiõnnetused on tavalised Pakistanis, kus raudteed on aastakümneid kestnud korruptsiooni, halva juhtimise ja investeeringute puudumise tõttu alla käinud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles