Iraani revolutsioonikaart korraldas piiriüleseid rünnakuid Iraagi Kurdistanis (1)

Copy
Iraani revolutsioonikaardi liikmed.
Iraani revolutsioonikaardi liikmed. Foto: EPA / Scanpix

Iraani revolutsioonikaart teatas täna piiriüleste rünnakute korraldamisest Iraagi Kurdistanis, öeldes, et seda tehti «terroristide» vastu.

«Terroristlikke laagreid ja väljaõppekeskusi on rünnatud alates kolmapäevast» rakettide, droonide ja suurtükkidega, ütles revolutsioonikaart avalduses, mis edastati nende ametlikul veebiküljel Sepahnews.

Avalduses ei öeldud rünnatud rühmituse nime, kuid märgiti, et see on teinud jõupingutusi «julgeoleku häirimiseks Iraanis».

Revolutsioonikaart ütles, et sihtmärgiks võetud rühmitusi hoiatati, et nad ei kasutaks külaelanikke inimkilpidena. Samuti paluti «Iraagi Kurdistani auväärsel rahval eemale hoida terroristlikest laagritest».

Iraagi Kurdistani pealinnast Arbilist põhja pool asuva Sidekani linnapea Ehsan Shalabi ütles, et üks naine sai surma ja kaks tema pereliiget haavata, kui nende põllumaad tabas eile rakett.

Rünnaku sihtmärgiks oli Iraani Kurdistani Demokraatlik Partei (PDKI), ütles ta.

PDKI on Iraani vanim kurdi separatistide rühmitus. See keelustati 1979. aasta islamirevolutsiooniga ning hakkas uuesti tegutsema 2016. aastal pärast pikka relvarahu.

Iraani revolutsioonikaart ütles, et rünnakud olid osaliselt vastuseks teisipäevasele kallaletungile nende võitlejatele Iraani Lääne-Aserbaidžaani provintsis Piranshahris.

Sepahnewsi teatel sai rünnakus surma kolm ja haavata veel üks revolutsioonikaartlane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles