Austraalias kukkus üle 60 linnu selgest taevast surnuks

Copy
Kakaduu Austraalias, Victoria looduspargis. Pilt on illustreeriv.
Kakaduu Austraalias, Victoria looduspargis. Pilt on illustreeriv. Foto: D. u. M. Sheldon / www.imago-images.de / Scanpix

Linnud avastati Lõuna-Austraalias Adelaide’i linna spordiväljakult. Kohalikud eksperdid kahtlustavad, et linnud mürgitati.

Vähemalt 57 hukkunud linnu puhul oli tegemist looduskaitse all oleva kaevurkakaduu liigiga. Valitsus on alustanud juurdlust lindude surmade üle.

Elumärke näidanud linnud toimetati loomaarstide juurde, kuid paraku ei õnnestunud sulelisi päästa. «See oli nagu õudusfilm,» ütles Casperi linnupääste asutaja Sarah King.

«Linnud ei suutnud lennata ning nad lamasid maas ja häälitsesid valus. Mõned linnud veritsesid suu kaudu, mis viitas mürgitamisele. Lindude mürgitamist on ka varem ette tulnud,» ütles King.

Riigi keskkonnaministeerium teatas, et lindude surma põhjust ei ole veel selgitatud. «Haiguste ja mürkide testid võivad võtta nädalaid,» ütles ministeeriumi pressiesindaja BBC-le.

Linde näinud loomaarst Trudy Seidel ütles, et tõenäoliselt oli tegemist mürgitamisega.

Surnud lindude seas oli nii lättekakaduud, kui kaevurkakaduud. Viimane on ohustatud liik, mille tapmise eest võib karistada trahvi või koguni vanglakaristusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles