Isa päästis oma kaheksa-aastase tütre elu, enda elu hinnaga (1)

Copy
Tugevad lained võivad olla ohuks ka kogenud ujujatele.
Tugevad lained võivad olla ohuks ka kogenud ujujatele. Foto: ADALBERTO ROQUE / AFP / SCANPIX

Kui kaheksa-aastane tüdruk läks ookeanisse ja hakkas uppuma, siis isa kiire tegutsemine päästis tütre elu. Tugev lainetus tähendas isale aga karmi saatust.

Thomas Zakrewski, 46-aastane mees Georgia osariigist, oli reisil koos oma naise ja tütrega Floridas.

Lee maakonna šerifibüroo ütles, et perekond kõndis mööda rannajoont Captiva saarel, mis asub Mehhiko lahe ääres.

Thomase naine kõndis mehe ja lapse ees. Kui naine vaatas üle õla, avanes talle kohutav pilt – nii ta mees kui tütar olid võitlemas elu eest, ütles šerifi büroo.

Kiire reageerimine päästis tüdruku elu - naine hüppas koheselt vette ning ta abikaasa suutis talle edastada tüdruku. Naise hinnangul proovis Zakrewski ka ise veest välja rabeleda, kuid tugev lainetus rebis teda vee alla.

Pärast tüdruku kättesaamist nägi naine oma meest viimast korda, ütles šerifibüroo meediale.

Šerifi büroo lähetas päästemeeskonna, otsimaks Zakrewskit. Otsingutega liitusid USA rannavalve, Florida kalade ja loomade kaitse komisjon ja Sanibeli ja Capita tuletõrjeosakonnad.

Otsingud toimusid aga äärmiselt raskes olukorras, sest tormiline meri ja tuuled raskendasid otsimismeeskonna tööd. Zakrewski keha leiti enne ööd, kella kümne paiku teisipäeval.

Ametliku seiskoha järgi oli hukkumise taga tugev tagasivooluhoovus, mis on tavaline nähtus Mehhiko lahes.

Tagasivooluhoovused on väga ohtlikud, eriti kui inimesed ei ole seda tüüpi hoovustest teadlikud. Floridas esineb tagasivooluhoovustest tulenevaid surmi statistiliselt kõige enim, ligi pooltest hukkumistest juhtub just Florida randades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles