Somaalias hukkus džihadistide rünnakus hotellile vähemalt 26 inimest

Copy
Äärmusrühmituse al-Shabaab võitlejad.
Äärmusrühmituse al-Shabaab võitlejad. Foto: AP / Scanpix

Somaalia lõunaosas hukkus eile äärmusrühmituse Al-Shabaab pommi- ja tulirelvarünnakus hotellile vähemalt 26 ja sai haavata üle 50 inimese, teatas julgeolekuametnik. 

Ohvrite seas on keenialasi, ameeriklasi, tansaanlasi ja üks britt.

«Me usume..., et rünnakus osales neli inimest ning hukkunute arv võib kasvada, sest me näeme (pommi)plahvatuse ja tulistamise laastavaid tagajärgi,» ütles julgeolekuametnik täna. 

Võimude sõnul rammis lõhkeainet täis auto Kismayo linnas asuvat Medina hotelli ning seejärel tungisid hotelli hästi relvastatud neli inimest, avades tule.  

Plahvatus oli väga suur, ütles pealtnägija Hussein Muktar. 

Hukkunute seas on ka üks sotsiaalmeediaaktivist Hodan Naleyeh, tema abikaasa ja üks kohalik ajakirjanik Mohamed Sahal, ütles üks pealtnägijatest. 

Somaalia ajakirjanike liit on hukkumisi kinnitanud. 

Rünnaku võttis omaks Somaalia islamiäärmuslik rühmitus Al-Shabaab. 

«Mudžaheedi võitlejad viisid läbi märtrirünnaku ühele hotellile, kus asuvad usust taganenud Jubalandi administratsiooni ametnikud,» teatas grupp, viidates Somaalia autonoomsele tsoonile, mille keskuseks on Kismayo. 

Enamik hotelli külalisi olid rünnaku hetkel poliitikud ja ärimehed, kes olid kogunenud sinna enne kohalikke valimisi. 

Al-Shabaab on võidelnud enam kui kümme aastat Somaalia valitsuse kukutamiseks. Rühmitus kasvas välja kunagisest mõjuvõimsast Islamikohtute Liidust. Al-Shabaabi ridades arvatakse olevat 5000-9000 inimest. 

Aastal 2010 vandusid nad truudust džihadistide organisatsioonile Al-Qaeda. Aastal 2011 pagesid nad pealinnast Muqdishost, kuid jätkuvalt on nende kontrolli all mitmed territooriumid ning nad pole lõpetanud oma sissisõda Somaalia keskvõimu vastu. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles