Ohhoota merel vajus ümber naftaplatvorm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naftaplatvorm
Naftaplatvorm Foto: SCANPIX

Vähemalt neli inimest sai surma ja 49 on teadmata kadunud, kui Venemaa Kaug-Idas Ohhoota merel vajus täna ümber naftapuurtorn.

Kolskoje naftaplatvorm asus 200 kilomeetri kaugusel rannikust, kui õnnetus Eesti aja järgi kell 3.45 täna varahommikul aset leidis. Sündmuspaigal puhus tugev tuul ja õhutemperatuur oli 17 miinuskraadi, vahendas AFP.

Õnnetus juhtus, kui platvormi, millel viibis 67 inimest, liigutati puksiiri ja jäälõhkuja abil Kamtšatka poolsaarelt Sahhalini saare suunas. Jää ja kuni neljameetrised lained kahjustasid illuminaatoreid ja vesi pääses alusesse, ütles kohalik eriolukordade ministeeriumi esindaja.

Meeskond ootas evakueerimist helikopteriga, kuid platvorm vajus ümber ja uppus, enne kui nad pääsesid päästeparvedele. Võimudel õnnestus jäistest vetest päästa 14 inimest, kes on raskes seisundis. Tuvastatud on neli surnut, ülejäänute saatuse kohta teave puudub.

Võimude sõnul naftalekke ohtu ei ole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles