Indoneesias uppus tõenäoliselt üle 200 asüülitaotleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevahukust eluga pääsenud mees kanderaamil Trenggalekis Ida-Jaaval.
Laevahukust eluga pääsenud mees kanderaamil Trenggalekis Ida-Jaaval. Foto: SCANPIX

Indoneesia ranniku lähedal läks eile põhja Austraaliasse teel olnud ülerahvastatud paat, kardetavasti uppus enam kui 200 inimest.

Paat, mille pardal olid peamiselt Afganistanist ja Iraanist pärit asüülitaotlejad, uppus 40 meremiili kaugusel Jaava saarest, piirkonnas olid kõrged lained ja tugev vihmasadu. Alus võinuks kanda 100 reisijat, kuid selle pardal oli umbes 250 inimest, vahendas AFP.

Haidest kubisevast merest leiti 33 ellujäänut, ülejäänud kardetakse olevat uppunud. Kohalike päästjate sõnul on nii keerulistes tingimustes võimatu isegi päästevestiga rannikule ujuda. Surnukehad peaksid nende sõnul veepinnale tõusma kolmandal päeval.

Austraalia valitsus nimetas juhtunut kohutavaks tragöödiaks.

Üks ellu jäänud afgaani tudeng rääkis, et põgenike soov oli pääseda Austraaliale kuuluvale Jõulusaarele ja alustada Austraalias paremat elu, sest kodumaal pole tulevikku. Jõulusaar asub lähemal Indoneesiale kui Austraalia mandrile. Ohtlikul mereteel sinna on varemgi asüülitaotlejatega traagilisi õnnetusi juhtunud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles