USA ja Hiina kaubandusläbirääkijad peavad lähipäevil telefonikõnelusi

BNS
Copy
Hiina asepeaminister Liu He jätab hüvasti USA rahandusministri Steven Mnuchini ja kaubandusvoliniku Robert Lighthizeriga.
Hiina asepeaminister Liu He jätab hüvasti USA rahandusministri Steven Mnuchini ja kaubandusvoliniku Robert Lighthizeriga. Foto: CHIP SOMODEVILLA / AFP

USA ja Hiina kaubandusläbirääkijad peavad lähipäevil telefoni teel kõnelusi, kuid silmast-silma kohtumist ei ole veel plaanis, ütles Ühendriikide rahandusminister Steven Mnuchin.

Tegemist oleks teise sellise kontaktiga kahe riigi kõrgete kaubandusläbirääkijate vahel viimase kahe nädala jooksul.

USA president Donald Trump ja tema Hiina kolleeg Xi Jinping leppisid eelmisel kuul G20 Osaka tippkohtumise kõrvalt kõnelusi pidades kokku jätkata kaubanduskõnelusi, mis mais ummikusse jooksid, kui Washington süüdistas Pekingit taganemises mitmest olulisest lubadusest.

USA kehtestas Hiina impordile 200 miljardi dollari väärtuses tariife, kuid nõustus eelmisel kuul mitte liikuma edasi veel 300 miljardi dollari ulatuses imporditariifide kehtestamisega.

Trump väitis esmaspäeval, et tollitariifid on hakanud Hiina majandusele mõju avaldama, sest majanduskasv on aeglustunud viimase 27 aasta madalaimale tasemele.

Mnuchinil ja USA kaubandusesindajal Robert Lighthizeril oli eelmisel nädalal telefonivestlus Hiina asepeaministri Liu He ja kaubandusministri Zhong Shaniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles